marts 15, 2017

Et gotlandsk lammeskind bringer mere hygge og varme ind i dit hjem

gotlandsk lammeskind

På den svenske ø Gotland findes en særlig fårerace, som har det fineste skind. Det gotlandske fåreskind kan kendes på, at det er lækkert, tykt, krøllet og gråt. Et lammeskind er perfekt, hvis du vil bringe lidt mere hygge og varme ind i din bolig. Det kan også være, du har en kedelig stol, som du ikke helt ved, hvordan du kan peppe op. Med et gotlandsk lammeskind vil stolen få helt nyt liv og fremstå langt mere eksklusiv, og den vil være meget mere behagelig at sidde i, hvilket jo også er vigtigt. Desuden vil din krop elske dig, hvis du giver den et blødt underlag, når du sidder ved skrivebordet foran computeren.

Find Gotlandske lammeskind på RumRum.dk

Hvad kan et lammeskind gøre for indretningen?

Et lammeskind kan faktisk gøre en helt masse godt for din indretning. Hvis du køber et lammeskind til din stue, vil det gøre en stor forskel for stuens generelle ”udtryk”. Et lammeskind giver for det første et meget blødere udtryk til et rum, fordi det spreder en atmosfære af hygge og varme. Det er i øjeblikket meget oppe i tiden med minimalistisk indretning, hvor man bruger så få elementer som muligt. Denne form for indretning kan være utrolig smuk, men nogle gange kan den også få et rum til at fremstå lidt nøgent og koldt. Det er især i et sådan tilfælde, at et skind på stolen eller på gulvet foran bogreolen kan være den lille detalje, der får rummet til at fremstå varmt og indbydende. Lammeskindet spreder nemlig masser af varme, og skindets blødhed er utrolig dejlig både at røre ved og sidde på.

I de kolde vintermåneder er det fantastisk med et lammeskind, man kan sidde på og få varmen, når man kommer hjem fra en lang arbejdsdag eller fra en gåtur ude i kulden.  Mange får associationer til vikinger og vikingetiden, når de ser et lammeskind– særligt et gotlandsk et med den tykke, krøllede pels. Man kan da også lige forestille sig et lammeskind ligge på gulvet i en træhytte med en sovende hund ovenpå og en viking, som går rundt og sliber sit sværd og drikker mjød af et drikkehorn. Lammeskindene er også vældig populære, hvis man er til den nordiske indretningsstil, og de passer perfekt ind til. Noget andet, som et skind kan bidrage med i indretningen, udover et nordisk udtryk, er kontrast. Med hvide overflader kan lammeskindets bløde, pelsede materiale give en rigtig god kontrast.

Hvor kan man lægge et lammeskind?

Et lammeskind kan lægges mange forskellige steder i dit hjem. Der er det en af de meste brugte muligheder, som jo er at lægge lammeskindet på en stol, men det kan selvfølgelig også bruges andre steder. Eksempelvis kan man lægge det på sin seng eller hen over sofaryglænet, så man får noget blødt i ryggen/nakken. Men et skind kan også lægges på gulvet eller hænges op på væggen. De gotlandske lammeskind er af virkelig god kvalitet og noget af det lækreste skind, man kan få, og de er af den grund heller ikke helt billige. Det kan være, du derfor ikke har lyst til, at dit skind skal ligge på gulvet, men det er helt op til dig. Til gengæld ser det virkelig flot og hyggeligt ud med et lammeskind på de bare gulvbrædder, og så er det dejligt at ligge på. Og med et tykt lammeskind som de gotlandske, kan man sige, at det er en mere stilet udgave af en sækkepude. Der er mange muligheder, og det er op til dig at afgøre, hvor et lammeskind vil pynte mest i dit hjem.