marts 30, 2017

Pust nyt liv i haven med perlesten

perlesten

Selvom mange mennesker ikke vil indrømme det åbenlyst overfor andre end de nærmeste venner og familie betyder udseendet noget for os alle. Dette gælder naturligvis ikke kun når det kommer til vores egen person og de mennesker, der er os nærmest, det gælder også alle de materielle ting, som er med til udadtil at skabe det førstehåndsindtryk som andre ’fremmede’ får når de møder os første gang. Dette gælder naturligvis både i forbindelse med ens tøjvalg, valg af køretøj, men i høj grad også vores hjem. Det er i hjemmet at andres holdninger til os som personer kan ændres lidt eller drejes i en anden retning, end deres førstehåndsindtryk, da hjemmet via dets indretning, stil, renlighed osv. virkelig viser hvem vi er. Det er dog ikke kun det indre der tæller når andre tager vores hjem under deres kritiske blik, her tæller facaden også med samt husets generelle stand, men især haven er dér, hvor andre for alvor placerer en label på os.

Undgå ukrudt men skab liv

Der er mange gode og funktionelle grunde til, hvorfor man lige præcis skal vælge perlesten fremfor træflis eller bark i ens urte- og blomsterbede, samt krukker og gangarealer i baghaven. Den primære grund er naturligvis at perlesten giver hele haven et løft af liv, der ikke alene kan højne selve husets værdi ved et salg, men også værdien set gennem venners, bekendtes og familiens øjne. Har man en drøm om mange smukke krukker indeholdende forskellige højder af både blomster, urter og måske endda små stauder kan det være en smuk idé at lave såkaldte ’felandskaber’ i disse krukker, der de sidste par år er blevet en meget populær trend i de danske og internationale haver.

Ønsker man at bruge denne form for dækning af sin jord bør man dog tænke på, at ukrudt nemt kan klare vejen op igennem de små løse sten, hvorfor man også bør tænke på at lægge en fiberdug under perlestenene, således at intet utilsigtet kan komme igennem. På denne måde kan man altså både styre mængden af ukrudt i sin have samt give husets bagsige et mere æstetisk udseende, der vil pynte i mange år frem, da perlesten er naturligt fremkomne sten fra danske grusgrave. Der er altså flere grunde til at sætte ekstra liv i haven med nye perlesten.

Besøg perlesten.dk for mere information.

Find de perlesten, der matcher din stil

Der findes mange forskellige variationer af denne type dekoration, dog skal man have in mente at perlesten er et naturligt produkt, hvilket begrænser farvemulighederne en smule, hvis man skal se på dekorationen gennem miljørigtige briller. Dog er der ingen fare for at man selv kan farve sine nyindkøbte perlesten i forskellige pangfarver, hvis dette ønskes. De mest gængse farver på perlesten er grå, hvide, sorte, blålige, røde og brune nuancer, hvilket kan give ethvert hjem og tilhørende have et løft i den æstetiske retning. Dette er med til at man som stolt haveejer altid kan finde de perlesten, der matcher ens personlige stil.