august 29, 2016

Vælg medlemskab af en af de mange A-kasser og sørg for økonomisk stabilitet

A-kasse

Hvis du går rundt og tænker på, om du skal melde dig ind i en af de mange A-kasser, som vi har her i landet, eller du skal spare de penge, som et kontingent koster, så kan det helt sikkert anbefales, at du ikke forhaster dig med en beslutning. Her kan det betale sig at tænke sig godt om, for der er faktisk meget på spil, ikke mindst for din og din families økonomiske situation, både aktuelt og fremadrettet.

Når du går på arbejde, er din lønindtægt dét, der er grundlaget for jeres økonomiske formåen. Ved ledighed forsvinder den sammen med lønnen, og derfor er det ikke noget, som du skal tage let på, tværtimod.

I dag har vi et arbejdsmarked, som har ændret sig meget i forhold til, hvordan det så ud for bare ganske få år siden. I kølvandet på den økonomiske krise, som satte sit spor på så at sige alle niveauer i samfundet, oplevede vi massevis af fyringer, fordi virksomheder blev pressede og måtte lukke ned, nedskæringer og udflytning af virksomheder til udlandet. Det gør vi stadig, og der er ingen tvivl om, at krisen på mange måder har sat sit præg på flere danske arbejdstageres hverdag.

A-kasser sikrer dig en ordentlig økonomi ved ledighed

Er du bange for at miste dit job, fordi du ved, at det vil have negative konsekvenser for hele familiens økonomi, så er det måske nu, at du skal tage en beslutning om at sikre jer bedst muligt. Det betyder, at du skal se på, hvilke muligheder du har for at skaffe en indkomst ved ledighed, når der ikke er et job til dig.

Mange danskere tror desværre helt fejlagtigt, at de har ret til penge fra kommunen, den dag de mister deres job og står uden en egentlig indtægt. Sådan forholder det sig imidlertid ikke, og det kommer bag på mange. De har disponeret i forhold til dette, og det kan gå hen og blive et chok, den dag det går op for dem. Dér kan det desværre også vise sig, at være for sent at gøre noget positivt ved den aktuelle situation, og det er bestemt ikke en behagelig oplevelse, det er klart.

Kontakt A-kasser for rådgivning inden du bliver ledig

Din bedste mulighed for at beholde et økonomisk sikkerhedsnet under din families hverdag er at melde dig ind i en af de A-kasser, som har afdelinger over det meste af landet. Ved at betale et månedligt kontingent til en a kasse er du efter at have optjent en vis anciennitet, berettiget til dagpenge. I modsætning til at stå med ingenting må det siges at være en fremragende løsning. Et af de punkter, som du skal være opmærksom på, inden du bestemmer dig for at sende en indmeldelsesblanket ind, er, at du skal sørge for at gøre det, mens du er i job. Du skal nemlig være medlem i en periode, inden du kan få udbetalt dagpenge.

Tags :